marți, 30 iunie 2009

oameni obsedati de propria imagine

exista o categorie de oameni ciudati din punctul meu de vedere...oamenii obsedati de propria lor imagine. nu ma refer aici la femei ingrijite sau barbati metrosexuali, ci la acei oameni care sunt obsedati sa demostreze celor din jur ca se pricep la ceva, ca sunt interesanti, ca eventual sunt originali sau unici. acesti oameni nu au o ocupatie concreta, dar ceea ce ii defineste este cultul propriei persoane. fie ca sunt simpatici sau uratei, fei ca fac sau nu ceva interesant ( de cele mai multe ori nu) ei se considera importanti sau o alta varianta sunt complexati si vor sa tina pasul cu ceilalti. acesti oameni sunt ofticosi....cand dau cu nasul de succesul altora se stramba printr-un zambet ce ar vrea sa dea impresia ca este bucuros cand vede ca altul a realizat mai mult. de fapt ei se retrag in coltul lor obscur si pun la cale o aparitie "spectaculoasa", cu ceva, orice....numai sa fie ceva. acesti oameni nu suporta ca altii sa fie cu un pas inainte, sunt mereu in competitie dar o competitie bolnavicioasa, care din pacate pentru ei nu ii va face sa ajunga niciodata pe locul intai , si asta datorita invidiei care ii va tine in loc de fiecare data cand vor incerca sa faca ceva. sunt atat de obsedati sa fie originali incat nu isi dau seama ca pica in ridicol. fetele din aceasta categorie se definesc prin cuvantul VARZA, adica arata ca o varza...colorate, margelate, cu muuulte accesorii....bratari, gecute, esarfe indiferent de stilul vestimentar adoptat ....imprimeuri peste imprimeuri, haine prost alese. incearca sa fie la moda sau sa creeze o moda proprie care de fapt se dovedeste a fi un amalgam prost gandit. aceste fete inca mai spera ca stilul se dobandeste pe parcurs, si nu accepta ideea ca te nasti cu stil si nu poti invata sa il ai. expresia : "am atitudine" e si ea prost inteleasa....vezi probabil pe starada acele fete schimonosite la fata care se chinuie sa adopte acea atitudine de care aud ele la televizor sau o vad la alte fete....secretul: si cu asta te nasti, e parte din personalitate, nu o poti dezvolta, nu o poti dobandi, nu ti-o poti impune... am carcotit destul, urmeaza sfatul si inchei.
asadar SFAT: nu incercati sa copiati pe nimeni, e mai bine sa fiti naturali. din naturalete degurge si originalitatea. nu va mai duceti pasiunile la extrem caci cine are sa va descopere va va descoperi, nu mai fiti ridicole si incercat sa adoptati simplitatea.

3 comentarii:

Anonim spunea...

ti-am citit postul...cuvant cu cuvant..nu inteleg de ce atata ura...Do you always see things the way they are? Or do your sometimes see them the way YOU are? ?

Anonim spunea...

am auzit ca scrisul ar avea un rol terapeutic dar...Destructive Emotions Dalai Lama...incearca sa faci rost de cartea asta...e interesanta...

Georgia spunea...

iti multumesc pt interesul cu care ai citit acest post...as putea sa iti raspund direct, ca nu consider ca fac parte din categoria celor pe care i-am descris....dar cine stie, poate fiecare om descopera in el defectele care il enerveaza la altii. eu nu cred totusi ca sunt asa...dar na, daca altii ma cunosc mai bine ii las sa creada ce vor.