sâmbătă, 23 august 2008

URA

Nu obisnuiesc sa comentez stirile care apar la televizor dar de data asta nu ma pot abtine.Ma refer la stirea cu copilul de 4 ani omorat de asistenta maternala.Tin a preciza ca asistenta maternala reprezinta persoana atestata care, pentru o perioada, ia unul sau mai multi copii in ingrijire la domiciliul sau, ca urmare a deciziei Comisiei Judetene pentru Protectia Copilului. In momentul in care primeste in plasament sau in incredintare un copil, asistentul maternal semneaza un contract de munca. El beneficiaza de toate drepturile unui angajat la o institutie de stat, fiind platit, insa raspunde penal daca i se intampla ceva grav copilului.Remunerare. A fi parinte profesionist e o meserie remunerata. Asistentul maternal e recompensat cu un salariu de baza (brut, echivalent cu cel al unui asistent social cu studii medii) de cca 220 ron, la care se adauga 15% - spor de stres si spor de vechime in munca. Pentru fiecare copil, se primeste alocatia de plasament (50 Ron) si alocatia de stat (210.000 lei). Uneori e posibil ca, din donatii si sponsorizari pentru copiii luati in ingrijire, asistentii sa primeasca ajutoare (imbracaminte, incaltaminte, mobilier pentru copii, rechizite). Asistentul maternal e remunerat doar pe perioada cat are un copil in ingrijire. Ca orice salariat bugetar, el isi poate lua transferul daca intre timp gaseste un loc de munca. Nu are dreptul la spor de noapte si nici la concediu in sensul clasic. Oriunde pleaca, trebuie sa ia copilul cu el, prin contract neavand voie sa-l lase in grija altcuiva...deci de aduna sa zicem cam 7 milioane facand un calcul succint.
Pentru cei care nu stiu un baietel de 4 ani a fost omorat prin cruzimi de o astfel de persoana (care ar trebui sa apere drepturile si interesele copilului si care chiar daca nu ii este mama ar trebui sa se comporte ca atare). Aceasta femeie obisnuia sa il arda cu tigara (probabil e interesant sa ai o scrumira umana) si  sa urineze pe el (este inutil sa spun ca numai o persoana bolnava mintal ar putea face asa ceva). In urma anchetei s-a descoperit ca urmele de pe corpul copilului erau de cel putin 2 -3 luni, unele dintre rani erau chiar infectate, copilul avand septicemie.
Aceasta femeie ....(sincer imi este foarte greu sa ii spun asfel) mai avea in grija inca un baietel de 8 ani care a fost martor la ce a patit copilul de 4 ani, dar care nu poate da declaratii pentru ca este in stare de soc.
Explicatia femeii vis a vis de ceea ce i-a facut copilului este: "L-am chinuit pentru ca era de etnie roma" (personal nici eu nu prea suport tiganii, dar totusi nu cred ca cineva merita o astfel de soarta). A fost un fel de razbunare, marturiseste in declaratii, pentru ca fiica ei avea o relatie cu un tanar din aceeasi comunitate, iar femeia nu era de acord cu acest lucru.
Nu vreau sa comentez sistemul infect din Romania, ci doar ce a facut aceasta persoana.
Nu inteleg cum suporta pamantul astfel de oameni.Dupa cum spune si un amic de al meu este stupid sa ne intrebam de ce Dumnezeu alege sa ia la el doar persoanele care nu au gresit niciodata cu nimic nimanui si lasa astfel de bestii sa fac rau unor copii nevinovati.
Nici nu stiu daca ar fi fost mai bine ca acel copil sa traiasca in continuare. Incerc sa imi imagiez cam care era viata lui si prin ce durere a trecut, cata nevoie avea sa fie strans in brate si managaiat. Probabil ca sunt sute de copii in lumea asta care trec prin astfel de chinuri si ma intreb de ce nu se ia o masura in potriva unor persoane care au inima sa faca asa ceva unui copil.
Stiu ca nu suntem Dumnezeu ca sa luam viata oamenilor dar sincer imi doresc din tot sufletul meu sa se reintroduca pedeapsa cu moartea pentru persoane care abuzeaza de copii in orice forma viol, bataii crunte, omor, batjocora,matratare, chinuire, mutilare.Nu am nici un dram de mila sau compasiune fata de persoanele care comit astfel de fapte.Le doresc sa treaca prin tot ce au trecut copii pe care i-au chinuit cate zile vor mai avea, sa li se smulga in fiecare zi cate un organ pana nu o sa mai ramana nimci din ei.



Am pus si poza femeii respective pentru cei care virtual doresc sa o scuipe in fatza.

Un comentariu:

Sabau Ioana spunea...

Din pacate traim in Romania...